2

Kymmenen sekunnin valmennus

Pieni ajatusharjoitus.

 1. Tiedämme molemmat, että olet ollut lukuisia kertoa elämässäsi niin innostunut ja iloinen, että oksat pois. Valitse nyt yksi tälläinen kokemus elämästäsi. Ilon ja innostuksen syyllä ei ole merkitystä.
 2. Siirryt elokuvateatteriin katsomaan elokuvaa. Siellä näytetään tämä erityinen kohtaus sinun elämästäsi. Se on kuvattu jonkun ulkopuolisen toimesta. Miltäköhän näytät isolta valkokankaalta katsottuna?
 3. Katsot luupilla tätä hauskaa kohtausta läpi isolta valkokankaalta. Näe, miltä näyttää ihminen, joka on mielettömän innostunut ja iloinen. Millainen ilme hänellä on? Huomaa eleet ja ilmeet. Ja jos kohtaukseen liittyy puhetta tai ääniä, elokuvasalin äänentoisto voimistaa niitä entisestään.
 4. Samalla kun jatkat kohtauksen seuraamista, lähdet liitämään kohti elokuvan henkilöä ja, jollain tavalla, hyppäät elokuvan sisään olemaan hän. Nyt. Puet hänet päällesi kuin takin. Ja koe kaikki se, jotka hän koki. Näe uudestaan, mitä oikeasti silloin näit omien silmiesi kautta kirkkaana, värikkäänä ja vieläkin suurempana mielikuvana. Huomaa miten tunne vaan kasvaa. Elä hetki uudelleen, laita äänet vieläkin kovempaa ja huomaa miten nopeasti olosi on jo muuttunut.

Toista aina kun haluat vielä paremman olon.

 

********

Harjoituksen tekemiseen meni se kymmenisen sekuntia, vähemmänkin.

Miten tämä harjoitus vaikutti sinuun?

Voit vaihtaa 1. kohdan innostuksen ja iloisuuden mihin muuhun tahansa tilanteeseen ja tunteeseen.  Tässä ideoita:

 • itsevarma
 • motivoitunut
 • rohkea
 • keskittynyt
 • rento
 • rauhallinen
 • himokas
 • luottavainen
 • rentoutunut
 • päättäväinen
 • utelias
 • naurava

Mieti minkälaiset tunteet olisivat ne kaikista hyödyllisimmät urheillessasi? Ennen matsin alkua, ratkaisevaa 18. reiän puttia lyödessäsi, valmistautuessa ennätyssuoritukseen, noustessasi esiintymislavalle muiden ihmisten eteen…

Valitse sopivat ja laita leffa pyörimään.

 

Panu Kuhlberg
 

Panu on urheilijoiden mentaalivalmentaja, joka valmentaa urheilijoita, valmentajia ja joukkueita pääsemään sille tasolle, jolla he parhaimmillaan voivat olla.

 • […] 2.10.2015: Tässä on yksi yksinkertainen esimerkki miten tunteen voi saada […]

 • […] The original Finnish version can be found here: Kymmenen sekunnin valmennus.  […]

 • >