Ajatustesti: Millaisen tuloksen tekisit kilpailussa, jos…

Kuten urheilijana tiedät, tuloksentekokyky kilpailussa on kaiken a ja o. Mitä paremmin saat itsestäsi kaiken osaamisen ja suorituskyvyn irti, sitä paremmin kilpailukin sujuu. Tee tämä ajatuskoe, ja vastaa sitten lopun kysymykseen.

Ajattele tulevaa kilpailutilannetta. Kuvittele, että sinun tilanteesi on seuraavanlainen:

  1. Sinulla ei ole mitään pelkoja epäonnistumisten suhteen, ei vääränlaista jännitystä tai hermoilua. Olet täysin irti kaikenlaisesta epäröinnistä. (Eroon ”jarruista”)
  2. Sinulla on sellainen olo, että saat kaiken irti. Olet juuri sellaisessa mielentilassa, jossa tekeminen varmaa ja luotettavaa ja tunnet että ainoastaan taivas on rajana. (Huippusuoritus-olo)
  3. Sinulla on täysi varmuus ja luottamus omasta menestymisestä, onnistumisesta ja kyvyistäsi. (Rakentavat uskomukset)
  4. Tiedät tarkalleen mitä tavoittelet, ja olet suunnannut koko energiasi juuri niihin oikeisiin asioihin, joka väistämättä tuo sinulle parhaan tuloksen. (Oikeanlaiset tavoitteet)
  5. Riippumatta mitä kilpailussa tapahtuu, olet järkkymätön, päättäväinen ja fokusoitunut siinä mitä teet ja teet sen ilman epäröintiä (Asenne ja halu/motivaatio).
  6. Sinulla on fyysinen kyky ja taito tehdä oma huippusuoritus (Fyysiikka ja osaaminen)

Nyt kysyn sinulta: Millaiset tuloksen uskot tekeväsi, kun sinulla on tämänlainen kilpailutilanne?
Jos uskot, että tuloksesi kilpailussa olisi mahtava, niin eikö silloin olisi aika ryhtyä toimeen?

Kuva: Antti Kirves

Kirjoittajasta Panu Kuhlberg

Panu on urheilijoiden mentaalivalmentaja, sekä Light On Gravityn ja Huippusuoritus.fi:n perustaja. Panu valmentaa urheilijoita ja yrityksiä ajattelemaan entistä paremmalla tavalla. Panulla on kilpaurheilutausta ja muun muassa Euroopan mestaruus amerikkalaisessa jalkapallossa. Panu on myös pelannut Italian Golden Leaguessa.

Yritykset arvostavat myös Panun kansainvälistä johtamiskokemusta työelämässä. Panu kouluttaa ja luennoi yrityksissä ja muissa organisaatioissa, kuten yliopistoissa.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Menestyvän urheilijan kisataidot: Huippusuoritus kilpailussa - opas urheilijalle. Lue nyt!

>